Frequently Asked Questions

Frequently asked questions
Dit platform is speciaal gemaakt voor jou, als medewerker van The Colour Kitchen. Hier gaan wij jou helpen om nóg beter te worden in je werk. Want hoe fijn is het om alle informatie op één plek te kunnen vinden en op de hoogte te kunnen blijven van wat er allemaal speelt in de organisatie? In deze app kun je ook videoquizzen en andere opdrachten maken, punten winnen en zo ga jij of gaat je team er vandoor met de meest te gekke prijzen!
Binnen de TCK App werken wij met 'user categories'. Dit betekent dat je zelf kan aangeven in wat voor soort informatie jij geïnteresseerd bent. Dit kun je wijzigen in jouw persoonlijke profiel. Je kan ook meerdere onderwerpen aanvinken.
Registreren kan alleen via een uitnodiging. Jouw manager geeft je e-mail adres door aan het TCK App team en wij zorgen ervoor dat je een uitnodiging ontvangt via de mail. Let op: deze uitnodiging kan in je spam box terecht komen.
Heb je je al geregistreerd? Klik dan op "Inloggen". Wanneer je hier je e-mailadres invult (waarmee je je geregistreerd hebt) en je wachtwoord, kun je inloggen op de TCK App.
Je kunt je wachtwoord aanpassen via de knop "Wachtwoord vergeten?". Deze kun je vinden wanneer je klikt op "Inloggen". Kom je er niet uit? Neem dan contact op met de helpdesk via de knop "Helpdesk".
Wanneer je buiten deze FAQ nog een vraag hebt kun je onderaan de website/app in de witte balk klikken op "Helpdesk". Stuur ons een berichtje en wij zullen altijd binnen 24 uur reageren zodat jij weer aan de slag kunt. Je kunt ook een mail sturen naar helpdesk@fanfactory.nl of bellen naar 0318-493189.
Kijk even goed in de spambox van jouw e-mail. Staat de mail daar niet tussen? Neem dan contact op met je manager.
Wanneer je bent ingelogd op de TCK App zie je bovenaan een navigatiebalk. Hierin staat ook het knopje "Profiel". Wanneer je hierop klikt zie je twee rode knoppen staan; één hiervan is "Aanpassen". Hier kun je je profielfoto, je wachtwoord en/of e-mailadres aanpassen.
Wanneer je bent ingelogd op de TCK App zie je bovenaan een navigatiebalk. Hierin staat ook het knopje "Profiel". Wanneer je hierop klikt zie je twee grijze knoppen staan; één hiervan is "Uitloggen". Klik hierop en je bent uitgelogd.
Wanneer je voor een andere locatie gaat werken wil je natuurlijk niet dat al jouw hard verdiende punten verloren gaan. Dit hoeft ook niet! Regel dit samen met jouw locatiemanager zodat hij/zij het door kan geven aan het TCK App team. Dan zorgen wij ervoor dat jij, inclusief punten, wordt overgezet naar de andere vestiging.
Wanneer je klikt op "Quizzen" krijg je een overzicht van alle trainingen die voor jou van toepassing zijn. Hier zie je ook meteen welke Quizzen je al hebt gemaakt en welke je nog moet maken. Wanneer je klikt op "Quiz maken" ga je van start. Een Quiz kun je zo vaak doen als je wilt. Vervolgens maak je de quizvragen. Na afloopt zie je direct welke vragen je goed of fout had en waarom. Let op! De eerste score van de Quiz telt!
Foutjes maakt iedereen weleens, ook wij helaas. Maar zie jij een fout? Dan horen wij graag van jou waar de fout zit, want dan kunnen we dit heel snel aanpassen. Wij zorgen er dan ook voor dat jij de hoeveelheid punten krijgt die je verdient! Het moet natuurlijk wel eerlijk blijven.
Per twee maanden maak je 1 quiz. Wil je precies weten wanneer deze online komen? Ga dan naar het "Menu" en klik op "Over de TCK App". Open dan de tijdlijn en je ziet hier precies wanneer welke quiz live gaat.
Dit verschilt per quiz. De eerste quiz is 100 punten waard, de volgende 110, 120, 130, 140 en 150. Oftewel: de quizzen worden steeds iets moeilijker en zijn dan ook steeds meer punten waard.
Wanneer je klikt op "Winnen" kom je direct bij de teamranking terecht. Wanneer je naar beneden scrolt kun je klikken op “Bekijk persoonlijke ranking”. Hier zie je hoe jij presteert ten opzichte van de andere medewerkers van alle locaties.
In deze ranking zie je terug hoe jij scoort ten opzichte van de rest van de locaties. In het geel zie je waar jij staat in de ranking en daarboven zie je de nummer 1 t/m 5. Daar wil jij toch ook bij horen? Ook op basis van deze ranking worden coole prijzen uitgedeeld!
Je werkt samen met je team om zo hoog mogelijk in de ranking te komen te staan. We berekenen namelijk de gemiddelde score per team, per quiz en tellen deze bij elkaar op. Dus quiz 1 gemiddeld 50 punten en quiz 2 35? Dan staan in de ranking 85 punten bij jouw team.
Ieder kwartaal is een nieuwe winperiode wat betekent dat na die periode alle scores weer op 0 worden gezet, dus een nieuwe ronde nieuwe kansen! Alleen de totaalscore zal door blijven lopen, zodat we aan het einde van het jaar zien wie de jaarwinnaar is.
Wanneer je klikt op "Berichten" zie je zowel je meldingen als chatberichten staan. Staat er een rood bolletje bij berichten? Dan betekent dit dat je een nieuw ongelezen bericht hebt staan.
Meldingen zijn berichten die gestuurd worden vanuit het hoofdkantoor en vanuit je manager. Hier kun je zelf niet op reageren.
Via chatberichten kun je communiceren met al je collega’s uit jouw locatie. Let op! In alle chatgroepen zitten ook je managers en topmanagers, dus gebruik dit medium professioneel.
Als medewerker kun je zelf geen chatgroepen aanmaken, dit kan alleen je manager of het hoofdkantoor.
Je kunt een tekstberichten, foto's en video’s delen in de chat.
Een video kun je delen met je collega’s via de chat omgeving. Klik op de paperclip en kies of je een link vanuit Vimeo of Youtube toe wil voegen. Voeg de gewenste link toe en druk op verzenden.
Dit komt waarschijnlijk door dat je dit hebt uitgeschakeld. Verander dit in de instellingen van je telefoon en lukt dit niet? Neem dan contact op met de Helpdesk.